Citronkaka - recept

Idag gjorde jag två galet gota citronkakor som imorgon ska få bli tårtor. Receptet är taget ur 'Stora boken om bakning' fast väldigt omgjort. I receptet är det inte ens citronkaka.
Hur som hellst, här är receptet!

Ingridienser:
200 g smör eller margarin
2,5 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde eller mjölk
1 citron

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att vispa smör och socker fluffigt. Rör sedan i ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål och blanda sedan ner det i smeten lite i taget. Häll därefter ner grädden eller möjlken. Jag valde dock att ta hälften av varje istället för att välja. Till sist, riv i zest från en hel citron (det ytterst, gula skalet vill säga) och pressa i halva citronen. Rör ordentligt och häll ner i en bröad form. In länst ner i ugnen och 50 minuter senare har du en kalasgod kaka! Gör sig bra med lite glasyr/kristyr på, men recept på det får ni googla!

I morgon blir det update på hur tårtorna blir!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0